dilluns, 9 d’abril del 2012

Indignació justificada

Sí, sí, estic indignada! I no, no és perquè estigui encallada en els capítols llargs i densos del tercer bloc, no és pas això. És que si hi ha una cosa que no m'agrada, són els spoilers!

Com us vaig comentar, se'm feia pesat llegir les notes del final del llibre perquè em trencaven molt la lectura. Però he observat que cada cop n'hi havia menys, només una cada moltes pàgines, així que ahir, a l'aturar la lectura, vaig decidir llegir-ne algunes. També va ser ahir que em vaig començar a preguntar com carai podia acabar aquest llibre. Quin final seria adequat per una història tan estranya i absurda? El consideraria un bon final?

I pataplàs. Una de les notes revela, si més no, una part del final. Una cosa que passa possiblement a l'últim o al penúltim capítol, i de prou gravetat. Evitaré fer jo l'spoiler per qui no hi hagi arribat.

Quan torni en Marcel, que té la mateixa edició que jo, m'agradarà contrastar si li ha passat el mateix que a mi o no! En altres notes llegia coses referents a punts més avançats de la lectura, però cap de gaire importància, o massa revelador, en realitat. Opino que si el senyor Jordi Llovet es vol explaiar en les notes i no mossegar-se la llengua, em sembla molt bé, però que es podria avisar abans que hi ha continguts d'aquestes que s'avancen a l'ordre de la lectura! No?


10 comentaris:

  1. Per sort el meu llibre no en té de notes, només al final hi ha els fragment i altres capítols inacabats que Max Brod va decidir no incloure...jo ja he arribat al final! bé hi he tornat a arribar ja que fa més de 30 anys ja me'l vaig llegir per primera vegada....les notes sempre s'han de llegir al final mai abans del llibre ni entremig....ai !

    ResponElimina
  2. I tant, YÁIZA, absolutament justificada!!

    Mira aquest post que vaig fer jo una vegada que vaig agafar una enrabiada semblant, m'hi has fet pensar :-))

    En aquest cas, he de dir una cosa, quan jo vaig començar a llegir aquest llibre, ja sabia el final perquè fa molt de temps li havia preguntat a en Josep Lluís, senzillament, com no tenia cap intenció de llegir-lo, una vegada li vaig preguntar de què anava, i m'ho va explicar molt pel damunt i llavors, tranquil·lament, li vaig preguntar com acabava :-) Sóc així de bèstia :-)

    El que passa és que després, malgrat saber el final, doncs em van venir ganes de llegir-lo igualment i, de fet, m'he trobat que tota la trama és molt diferent del que jo esperava. De fet, jo m'havia imaginat que en Josef K. estava pres des del principi, així que m'he anat trobant sorpreses constantment però clar, en aquest cas el final me'l vaig xafar jo mateixa.

    Tot i així, he de dir que, si jo no ho hagués sabut, el meu llibre també parla massa a la introducció. Un desastre!

    ResponElimina
  3. Per cert, qui farà el quart bloc, el faràs tu, ELFRI? I llavors esperem que la YÁIZA acabi i ella faci el cinquè amb els fragments o un resum final o com vulgui... (si no ha cremat el llibre abans hehe) I no pateixis per anar poc a poc, YÁIZA, de veritat :-))

    ResponElimina
  4. ...traigo
    ecos
    de
    la
    tarde
    callada
    en
    la
    mano
    y
    una
    vela
    de
    mi
    corazón
    para
    invitarte
    y
    darte
    este
    alma
    que
    viene
    para
    compartir
    contigo
    tu
    bello
    blog
    con
    un
    ramillete
    de
    oro
    y
    claveles
    dentro...


    desde mis
    HORAS ROTAS
    Y AULA DE PAZ


    COMPARTIENDO ILUSION
    YAIZA

    CON saludos de la luna al
    reflejarse en el mar de la
    poesía...




    ESPERO SEAN DE VUESTRO AGRADO EL POST POETIZADO DE TITANIC SIÉNTEME DE CRIADAS Y SEÑORAS, FLOR DE PASCUA ENEMIGOS PUBLICOS HÁLITO DESAYUNO CON DIAMANTES TIFÓN PULP FICTION, ESTALLIDO MAMMA MIA,JEAN EYRE , TOQUE DE CANELA, STAR WARS,

    José
    Ramón...

    ResponElimina
  5. Emmm... d'això. Sí, jo puc fer un darrer post, però vaig certament lenta, encara vaig pel Pintor!!! Aquests capítols m'estan costant. Aviam si canvio de bloc i m'animo!

    Per cert, tenim visita..?

    ResponElimina
  6. Si!! Hahaha m'ha arribat un comentari al mail i miro i era un que ens ha entrat a visitar i que, a més, li agrada el teu nom :-)

    En quant a fer el darrer bloc, veig que només són els fragments... tu mateixa, si vols fer una visió general, o com vulguis :-))

    Jo pensava que avui potser compareixeria en Marcel, però encara deu tenir festa... Aquí a Reus hi ha escoles que tenen festa avui!! Quan jo estudiava, teniem el costum d'anar a classe... ara, entre ponts, setmanes blanques, setmanes verdes, Halloween, Carnaval i tot el que vulguis, no sé pas com teniu temps d'acabar els temaris :-)

    ResponElimina
  7. No diguis res del final, MARCEL, que la YÁIZA encara no ha acabat!! :-))

    ResponElimina
  8. Val puc fer el quart bloc però haureu d'esperar una mica porto uns dies endimoniats de feina! per cert no sé pas com em sortirà

    ResponElimina
  9. Esperem el que calgui! ;-) la gràcia d'això és que tothom vagi al seu ritme, pensa que la Yáiza també té molta feina i va poc a poc (i jo tampoc l'he acabat!!... El llibre "en sentit estricte" sí, però em falten alguns dels "fragments" del final que vaig deixar "plantats" per acabar les nines-clauer) ;-)

    Ara bé, pel que respecta a com et sortirà, no tinc cap dubte que et sortirà bé, és clar! :-)))

    ResponElimina
  10. Jo ja l'he acabat del tot i avui he començat "El color de la magia" d'en Pratchett :-)

    ResponElimina