dilluns, 9 de setembre del 2013

Fem via!


Manuel de Pedrolo (1918 - 1990) fou un escriptor català extraordinàriament fecund. La seva activitat literària comprèn la poesia, el teatre, els articles periodístics i, naturalment, també la narració amb una gran quantitat de novel·les i contes publicats. Una vasta producció que tracta multitud d'aspectes, va escriure novel·les policíaques, simbòliques, de ciència ficció, etc i els seus temes són també molt variats: l'alineació en les societats occidentals, les repressions sexuals i polítiques, la incomunicació humana, la visió d'un món futur, els conflictes socials i molts d'altres. L'objectiu de Pedrolo va ser donar una àmplia visió de la vida catalana en totes les seves manifestacions.

És sens dubte un dels més grans escriptors catalans contemporanis que potser no ha estat prou reivindicat al nostre país on hi ha gent que només el coneix per ser l'autor del "Mecanoscrit del segon origen". Per això, des d'aquest modest blog de lectura, volem aprofitar l'ocasió que ens brinda la Diada Nacional de Catalunya per dedicar-li aquest post. Fet que ens sembla ben adient, ja que Pedrolo tenia les idees ben clares sobre el nostre fet nacional, defensava que la independència dels Països catalans era l'única forma possible de mantenir vives la nostra llengua, la nostra cultura i la nostra manera de ser. Va arribar a dir que hauria deixat cremar tota la seva obra a canvi de l'alliberament nacional.

Acabem amb una citació del seu llibre "Cròniques d'una ocupació" (1989):

La llibertat no és fer el que vulguis,
és no haver de fer allò que volen els altres

I hem de FER VIA si volem aconseguir aquesta llibertat!!


Pel proper dimecres, 11 de setembre de 2013 DIADA NACIONAL de CATALUNYA, hi ha convocada la VIA CATALANA, una gran cadena humana que unirà el nostre país de nord a sud.

El blog "BLOG-VIA CAP A LA INDEPENDÈNCIA" ens proposa que els blogaires participem d'aquesta festa amb una altra cadena, en aquest cas virtual, enllaçant els nostres blogs.

Aquest post forma part d'aquesta cadena virtual
que ve d'un post al blog
Si dubto és que sóc, si penso és que sóc
i que continua amb un altre post al blog
MARC PEIRON

Clicant el logo veureu tots els blogs
adherits a aquesta iniciativa

10 comentaris:

  1. Oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    M'emociones, nena!!!

    Però tens raó, és un autor molt adequat per un post de reivindicació com aquest.

    M'ha encantat, que ho fessis, me'l sento com dedicat.

    Una abraçada immensa, preciosa!

    ResponElimina
  2. Hehehehe pots comptar que és dedicat i ben dedicat... però el mèrit no és meu... L'HA FET EN MAC!! ;-))

    Bé, de fet, diuen que "saber delegar" també és un gran mèrit i quan coneixes algú tan ben organitzat (i millor persona) com en MAC, que no sé quants dies abans ja té tots els seus posts preparats i tu encara no n'has fet ni un dels teus...li demanes... i ell ajuda!! ;-))))

    ResponElimina
  3. Doncs, no me n'estranyo gens, fa molt Mc, aquest post... em preguntava com és possible fer un post així si no havies llegit mai Pedrolo. La solució d l'enigma era fàcil, però vaig molt i molt enfeinada, avui i no hi he pensa t ni un segon.

    Gràcies Mc, i Assumpta, una petonàs gros, gros...

    ResponElimina
  4. Repeteixo :-)

    Bona diada a toooots i també per en Pedrolo.

    ResponElimina
  5. Mc!!! ets un crack!!!

    M'encanta la visió que has donat de Pedrolo.

    ResponElimina
  6. fem via! un honor enllaçar amb tu! visca Catalunya lliure!

    ResponElimina
  7. Cordills quin bloc més interessant!! Com us ho feu per tenir temps per tot? Estic impressionada! He decidit quedar-me :)
    Salutacions
    Dolors

    ResponElimina
  8. QUADERN, JOMATEIXA, ELFRI Ja heu vist que el mèrit del post és d'en MAC, que és un sol ;-)

    Aquest blog és "comunitari" i obert a tothom però la veritat és que bàsicament els que més hi anem entrant som en MAC i jo. Ell, veient que jo estava bastant ocupada amb el "Blog-via" es va oferir a ajudar-me i... al mateix temps jo li vaig demanar que ho fes. El resultat és un post que ha quedat fantàstic!! ;-))


    DOLORS.- Molt benvinguda!! ;-)) Encantada de tenir-te per aquí! Això és un blog de lectura però no ens hi estressem gaire hehe, cadascú llegeix el que li agrada i quatre o cinc vegades a l'any fem una lectura compartida triant llibres que ens puguin agradar a tots. Ara estem llegint TOM SAWYER en MAC i jo (si t'hi vols apuntar hi ets ben bé a temps) i el darrer, d'en PERE CALDERS, també hi va participar la CARME (i ens ho vàrem passar molt, molt bé) ja saps!! Aquí és a casa teva!! :-))

    ResponElimina
  9. vaja..us espai ben especial i que no coneixia..
    sou sorprenents !!
    (i molt productius..jajajaj)
    jo al ritme slow, vaig fent via encara. ho sento

    petons a tots !!

    ResponElimina