diumenge, 2 de setembre del 2012

Vintè capítol de Bleak house, de Charles Dickens


Ja som a setembre!! Ja falta poc! Ben aviat tindrem tota l'obra sencera al nostre abast! Gràcies a VilaWeb que ens ha fet arribar, setmana a setmana, la traducció al català feta per Josep Tebé d'una de les millors novel·les del genial Charles Dickens, Bleak House. Gràcies també al mateix Josep Tebé, que va fer aquesta gran tasca i a la seva família que han autoritzat aquesta publicació per posar-ho a l'abast de tothom!
Clicant aquí podreu accedir al capítol vintè.

I, també com cada setmana, per jugar una mica, en els comentaris, en McAbeu, inventa una mena de trama paral·lela, a partir d'uns fotogrames de la sèrie que la BBC va fer sobre aquesta obra.





9 comentaris:

  1. Ho sabia ho sabia, sempre tant complidora vinc abans aquí que a vilaweb! ets un sol!

    ResponElimina
  2. Semblava que fos el mes d'abril quan vam començar a recollir els fascicles i mira, ja acabem! :-DD
    Recullo el d'avui i...

    (CONTINUA DE LA SETMANA PASSADA)
    La noia pèl-roja (ara castanya) contracta un nou advocat que l'ajudi en aquest tràngol que està passant [Foto 1]. Mentrestant al Casalot, veuen que les coses van pel pedregar i en un sopar (que s'han hagut de preparar ells mateixos perquè el servei de la casa continua en vaga) [Foto 2] decideixen que ja és hora que tot s'aclareixi. En conseqüència, el vell advocat de la família torna a parlar amb la noia pèl-roja (ara castanya) [Foto 3] disposat a ajudar-la. En pocs dies i amb els dos advocats treballant junts, es descobreix tot el complot i s'interroga al notari corrupte. Aquest (malgrat la insistència de la seva dona) decideix ser honest (per una vegada) i entrega tots els papers [Foto 4] que demostren la falsedat del segon testament i la validesa del primer. Tot sembla arreglat però encara falta un últim detall, com sabem l'amo del Casalot (l'home barbut de la setmana passada) no és mort i ha d'explicar algunes coses. Ho farà la setmana que ve, de moment s'ha afaitat la barba i passa el temps practicant esgrima a casa d'un amic [Foto 5] (... i la setmana que ve, el desenllaç final). No se'l perdin... o sí!! :-DDD

    ResponElimina
  3. ELFRI, Sou vosaltres que sou un sol! A mi em fa il·lusió posar-ho pensant que passareu a buscar-ho! ;-))


    MAC, Ostres! L'amo del Casalot s'ha afaitat la barba i practica esgrima a casa d'un amic!! Per què deu fer-ho? I dos advocats treballant plegats per descobrir un complot! I tot el servei d'una mansió en vaga!! I el notari enfrontat a la seva dona!!... Com acabarà tot això? :-)))

    ResponElimina
  4. ASSUMPTA: Les respostes a la majoria de les preguntes que fas només les podrem saber al desenllaç de la setmana que ve i algunes d'elles ni això. :-))
    En canvi, una d'elles si que ja es pot explicar... l'amo del Casalot s'ha afaitat la barba perquè tant de pèl li picava i el molestava molt a l'hora de menjar espaguetis. ;-DD

    ResponElimina
  5. Queden només DOS dies!!! Quina emoció: Diumenge 8 de setembre i Dimarts 11 de setembre i així haurà anat de Sant Jordi a la Diada ;-))

    I després... a llegir!! I a comprovar si la teva història s'assembla o no a l'autèntica... Trrrrrrrr (redoblar de tambors!) :-DDDDDD

    ResponElimina
  6. Cert, queden dos fascicles per acabar el llibre però només un per acabar el "Casalot Paral·lel" :-D
    Si et sembla bé, diumenge que ve posarem punt i final a la història de la noia pèl-roja (ara castanya) i deixarem els comentaris de l'últim dia per celebrar haver aconseguit aquesta gran obra de Dickens, setmana a setmana. :-))

    En quant a l'altre tema. No dubtis en cap moment, que aquesta "història paral·lela" és fidel, al 100%, als fets tal com van passar. Ara bé, quan llegeixis el llibre que Dickens va escriure no t'estranyis si hi trobes algunes diferències. Ja se sap que l'autor anglès tenia una gran imaginació i segur que no va poder evitar posar alguna cosa de la seva collita. Però segur que seran diferències mínimes i de poca importància (la història serà totalment diferent, els personatges uns altres, etc, etc, etc) però el realment important (que passa en un Casalot) això quadrarà segur! :-DDDD

    ResponElimina
  7. D'acord, em sembla perfecte!! Diumenge que ve: El desenllaç!! :-))

    I bé, espero que la gent em perdoni perquè vaig a fer un SPOILER molt gran...

    AVISO... SPOILER...

    spoiler




    Tens raó, MAC!!! Moltes de les coses passen en un CASALOT!! Això quadra al cent per cent!!


    (La resta... hehehehe... ja ho veuràs!!!) :-DDDDDD

    ResponElimina
  8. Has mirat l'Spoiler!!!! :-P

    Ciutadans de Catalunya:
    Bona nit a tots!!

    ResponElimina