diumenge, 3 de juny del 2012

Ja tenim el setè fascicle de Bleak house

Clicant AQUÍ podem accedir al setè fascicle de la traducció al català que Josep Tebé va fer de Bleak house, Casa inhòspita. Una nova entrega d'una de les millors obres de Charles Dickens.

14 comentaris:

  1. Oh! He vist el trailer, i així de passada m'ha semblat reconèixer una actriu que m'agrada molt. He buscat, i sí, la Carey Mulligan surt! Ha fet moltes pel·lis que m'agraden, com Orgull i prejudici (tot i que fa un paper terrible, aquí), i Una educació (on m'encanta). I també he descobert, curiosament, que fa un paper a una pel·lícula de Miss Marple!!! =P

    M'han vingut ganes de llegir el llibre i tot... encara que no em veig imprimint-me els fascicles o llegint-los de l'ordinador... ffff... l'acabaré comprant, ha ho veig.

    ResponElimina
  2. Gràcies! baixat i desat! si no fos per tu igual no me'n recordaria

    ResponElimina
  3. YÁIZA.- Uaaaau! Ets extraordinàriament fisonomista!! :-))
    Pensa que aquesta actriu la vaig triar jo per un paper a aquella rucadeta que vaig inventar de "La destructora de blogs", doncs no l'havia reconegut!! De rosseta a morena amb el cabell curt (que és la foto que jo vaig triar!)
    I també a una peli de Miss Marple? Quinaaaa? (ara ho buscaré hehe)
    Ep, però tu que tens eBook! No els pots baixar a l'eBook?? Jo crec que sí!! I t'aniria genial, llegir-los d'allí! L'obra és bona, bona, boníssima!! :-))


    ELFRI.- Saber que passareu em fa tanta il·lusió que si algun dia no pogués em semblaria que "us he fallat", així que, mentre pugui, cada diumenge tindreu el capítol!! ;-))

    ResponElimina
  4. Hehehe YÁIZA!! ja l'he trobat "The Sittaford Mystery" Mira què diferent que surt!! ;-))

    ResponElimina
  5. Assumpta, és que l'actriu m'agrada molt des que la vaig veure a Una Educació. La seva cara em sonava i no vaig parar fins que la vaig recordar a Orgull i Prejudici (pel·li que he vist uns quants cops, de sofà, manteta, xocolata defeta i llagrimeta). La curiositat és que hi ha una altra actriu, que fa de germana gran a OiP, que també surt a Una Educació, la Rosamund Pike.

    Tema ebook... la veritat és que fins ara no ho havia fet, perquè el problema del pdf és que si el poso directament a l'ebook, la lletra és massa petita per llegir còmodament (la pantalla de l'ebook és molt més petita que la de l'ordinador, i la pàgina no s'adapta sola!). Però bé, com que m'ho has dit, doncs he estat investigant i he descobert que amb un programet que tinc, puc canviar el format del pdf i posar-li el tamany de lletra que em vagi bé. I això he fet! He pensat que quan estiguin tots els fascicles, es podria ajuntar en un sol arxiu i fer-ne un llibre ebook... però clar, això suposo que serà si ells volen, no? En tot cas, com que ara ja tinc un Dickens entre mans, potser m'esperaré i m'ho faré per a mi!

    ResponElimina
  6. Ai, YÁIZA, em sap molt de greu, però és que de cinema no hi entenc gens ni mica, no estic gens al dia i no he vist cap de les pel·lis que cites ni conec a les actrius (em fa una mica de vergonya però és cert). La Carey Mulligan la vaig trobar perquè buscava directament per Google actors i actrius britànics :-)
    Bé, sí que en conec alguns, però els més "antics"... De cinema actual res de res. Sorry.

    I això de l'ebook hehehe tampoc hi entenc massa, jo creia que podies guardar els pdfs directament allí dins i posar-los a la mida que t'anés millor :-)

    Si el compres, hi ha JA al mercat la traducció de Xavier Pàmies, que s'ha titulat "El Casalot". Jo la vaig llegir fa un parell d'anys (o sigui que jo ja em sé la història) i és magnífica... Mira aquest post, l'he trobat a l'atzar buscant per Google, tot i que m'he fixat que entre els comentaristes hi ha dos coneguts hehehe... la Clídice i l'Allau -autèntic expert en Dickens.
    Són 1.118 pàgines... i el llibre val un pastón... en paper val uns 35 Eurs. i -ho acabo de buscar- en eBook a l'FNAC, 27,54.

    Jo li vaig preguntar a l'Allau què li semblava la traducció d'en Tebé i em va dir que molt bona, per això pensava que si ho podies passar a l'eBook, doncs ja tens el llibre i gratis... però si és difícil, ja no sé què dir :-)

    De moment, llegeix la Història de dues ciutats, que també t'agradarà!! :-))

    ResponElimina
  7. No, no, Assumpta, jo tampoc tinc ni idea de cine de cap mena, però quan algun actor m'agrada me'n recordo. Per la resta, sóc dolentíssima reconeixent cares d'actors, si fins i tot em costen els del Polònia, que sempre són els mateixos! (però els disfressen taaan bé!).

    Ja veuré què faig amb el llibre, com tu dius, de moment tinc feina. Sí que és car per comprar-lo... de totes maneres, per ebook jo no me'l puc comprar al fnac, ja el buscaré a amazon!

    ResponElimina
  8. Ah, pensava que potser eres bastant cinèfil·la! ;-))
    És que jo sóc força fisonomista, però la veritat és que la cara d'aquesta jove actriu no em sonava de res... i m'hauria d'haver sonat perquè la vaig "contractar" per la meva pel·lícula hehe

    No tots els eBooks accepten tots els llibres? Si jo em compro un eBook a l'Abacus (per dir alguna cosa, que no ho faré, però sé que allí en tenen) no hi podria posar els teus llibres? Però... per què? Així hi haurà gent que tindrà més d'un eBook pel format??

    ResponElimina
  9. Mmmm... aviam com ho explico. Hi ha molts formats per als ebooks. Bé, qualsevol format d'arxiu de text podria ser un ebook si tenim alguna cosa amb què obrir-lo, no? Pdf i word són els que ja coneixem. Després hi ha mobi, epub, epub2...

    El cas és que els Kindle, a part d'obrir pdf i mobi, obren un format especial que és el que et ve quan compres llibres a Amazon. I que, en canvi, no obre el format epub, que és en el que venen la majoria de llibres d'altres botigues virtuals. O sigui que un dia em van regalar un llibre electrònic descarregat del fnac i no el podia obrir amb el meu Kindle. La feina va ser meva a fer "trampes" i finalment el vaig poder llegir. En canvi, si no tens un Kindle, no pots comprar llibres a Amazon, perquè no els podràs obrir.

    A la resta de llocs (com els ebooks d'edicions62 i tants d'altres) en principi no hi ha problema, sempre que es puguin descarregar en pdf els pots obrir amb qualsevol aparell.

    És una mica el joc de "si tens el MEU ebook, HAS de comprar a la meva botiga. Si vols comprar a la MEVA botiga HAS de tenir el MEU ebook". Toca una mica la pera, però al final em penso que els Kindle són els que estan millor, i Amazon és una botiga internacional, molt exhaustiva i amb preus molt bons. Així que... per mi, cap problema.

    ResponElimina
  10. Val, tothom vol vendre el seu producte... però bé, el pdf el llegeixen tots, no? :-) Doncs aquests capítols, si els vas guardant, els podries llegir, encara que siguin diferents arxius... O, més fàcil encara... els baixes en pdf, els copies en Word tot junt i ho tornes a passar a pdf i ja tens un sol arxiu :-))

    I si tu et passes uns apunts de classe en Word, per exemple, i són un munt de folis... també ho pots posar a l'eBook, veritat?

    ResponElimina
  11. Sí, però el cas és que he d'anar modificant tots els arxius un per un, per fer que la lletra sigui més gran. Ara que ja sé com es fa, tampoc és tanta feina, i suposo que ho faré així.

    Ah! I no cal passar-ho a word, tinc un meravellós programet que em fusiona tots els pdf que vulgui en un de sol. Suposo que això és el que faré quan els tingui tots. I llavors, lletra grossa i cap a l'ebook.

    ResponElimina
  12. Encara veig està prou bé això de l'eBook (ai si ho llegeix en Marcel!! hehehe) però mira, així, amb aquestes petites manipulacions per unificar-ho i canviar la lletra, pots llegir aquest llibre i t'estalvies una pasta!! :-))

    O bé, de moment el guardes i ho llegeixes quan et vagi bé... d'aquí un any o dos o quan sigui (Això sí... fes-te una guia de personatges!! consell que t'ajudarà molt a gaudir del llibre!) ;-))

    ResponElimina
  13. Només passo a recollir el fascicle i me'n vaig. Molt interessants els comentaris sobre els e-books! :-))

    ResponElimina
  14. El teu simpàtic eBook no té aquests problemes oi, MAC? :-))

    ResponElimina