dimecres, 6 de juny del 2012

Oliver Twist, Charles Dickens

En breu començaré a llegir Oliver Twist, de Charles Dickens, en traducció al català de Pau Romeva. El meu és de Labutxaca, igual que el de la foto que he posat
És un dels llibres de Dickens que em van regalar pel meu passat aniversari.
Algú s'apunta? :-)

16 comentaris:

  1. Oh, Assumpta! Aquest sí que el voldré llegir algun dia. Això ja ho he explicat, però de petita n'havia llegit una versió per nens i tinc curiositat, és clar.

    Però ja saps que ara estic en ple Dickens... que per cert, he acabat descarregant-me una edició per ebook (sort que no era massa cara, 2'50€!) perquè realment, la meva edició era infumable. Què mal traduïda!!!! Ara ja estic més posada i el segueixo molt millor.

    ResponElimina
  2. Caram, així sí que era cosa de la traducció això del teu "Història de dues ciutats"... Vaig veure que en MARCEL et deia al teu blog que a ell li havia agradat molt! A en MAC també li va agradar i a mi també, però resulta que, casualment, els tres el vàrem llegir -tret de tres biblioteques diferents- en català; una edició que ja està descatalogada (quina llàstima!)

    Com pot influir una bona o mala traducció, mare meva!!

    Què has fet, l'has tornat a començar amb l'eBook? Potser seria el millor.
    Ja et vas apuntant els personatges? ;-)

    ResponElimina
  3. Ja! Després de tant entusiasme vaig pensar que no podia ser que jo no entengués res.

    No, no l'he tornat a començar, quina mandra... he fet un cop d'ull ràpid. Havia seguit la història fins on havia arribat, així que... I sí, m'apunto els personatges!

    ResponElimina
  4. Val, no l'has tornat a començar, però sí has fet com una "llegida en diagonal", molt bé :-))

    Perfecte, si t'apuntes els personatges (és que en surten molts i els més importants ja els aniràs coneixent, com a qualsevol novel·la, però amb els "secundaris" al final un es fa un embolic) i has fet una repassada ràpida ja no et perdràs... Ara.. a gaudir-ne!! :-))

    Per quin percentatge vas? (que ja sé que els ebooks et diuen això hehehe)

    ResponElimina
  5. 13%!!! Molt poquet. Estan a París, a la taverna...

    ResponElimina
  6. Aaaaah!! genial, genial!!!... Encara has d'ENTRAR en tot el que és la història de fons!!

    Doncs què bé que hagis pogut trobar l'eBook!! :-))

    Sí, ara començaràs a lligar peces. Reconec que el principi és una mica "misteriós"... parlen d'un home mort, que ha de ressuscitar... no saps ben bé a què ve tot allò... l'enviat de la diligència, l'home que atura la diligència, la noia jove...

    Ara aniràs coneixent a tots!!

    Em fa molta il·lu que el llegeixis :-DDDD

    ResponElimina
  7. És veritat que "Història de Dues Ciutats" em va agradar molt. :-))
    Per cert, em fa una mica de vergonya veure que jo llegeixo sense fer llistes de personatges ni prendre notes, per això després vosaltres feu unes ressenyes tan xules i jo no. :-P

    Ara estic llegint "Un mundo feliz", just després d'acabar "1984", així que potser em vindria bé un retorn al passat i apuntar-me a l'Oliver Twist. Per quan seria això?

    ResponElimina
  8. Eeeeei, si vols llegir Oliver Twist t'espero!! :-))
    Jo avui o demà acabo el que estic llegint "Monges" de Laia de Ahumada, que en va parlar la CARME (és un llibre d'entrevistes que ha originat tot el tema de la cítara hehe) llavors el cap de setmana hagués començat amb l'Oliver, però puc agafar un llibre ben primet tinc un d'en Poe... i esperar-te. Com vulguis :-)))


    Jo "abans" també llegia sense fer llista de personatges... però des d'un de John Grisham que era ple d'advocats de no sé quants bufets i jo pensava "qualsevol d'aquests noms després, igual és decisiu i jo no el recordaré" i vaig començar a apuntar-los tots, tothom que sortia... noms de persones afectades per un medicament amb uns efectes secundaris no ben estudiats, noms de testimonis... Unes llistes llarguíssimes, però que anaven genial :-))
    Quan vaig veure que Dickens també era de moooooolts personatges em vaig dir "Assumpta, llista de personatges" ;-))
    I ara ho faig sempre... o gairebé sempre i em va genial...
    Tu no fas ressenyes xules, nooooooo, pobreeet... Només fas enigmes especials!! :-P
    Però ho podries provar... imagina quins súper enigmes sortirien amb aquell personatge que només diu una frase! :-DDD

    ResponElimina
  9. MAAAAAAAAAC, tinc una idea!! :-)))

    Com està súper comprovadíssim que tu llegeixes molt més ràpid que jo, què et sembla si jo començo tan aviat com acabi "Monges" i tu ja m'atraparàs?

    És que he googlejat i he vist que "Un mundo feliz" té 256 páginas i això tu t'ho acabes abans que jo llegeixi el títol del llibre d'Allan Poe :-))

    ResponElimina
  10. A veure, jo he d'anar a buscar a l'Oliver a la biblioteca (espero que no passi com amb 'El Procés' i que hi sigui) i suposo que no el podré tenir fins la setmana que ve, ja t'aniré informant.
    Estic d'acord en que, si vols, comencis tu i jo ja t'atraparé. Com que no et faré cas i no faré llista de personatges aniré més lleuger. :-))
    Això si, no cal fer posts segons els capítols no?. Vull dir que fem un post sol dedicat al llibre i n'anem parlant als comentaris a mesura que anem avançant. Jo ho preferiria fer així i no comprometrem tampoc a fer ressenya (ni enigma especial ;-D) al meu blog. Si la fas tu al teu perfecte, ja la comentaré però en el meu cas m'agradaria més llegir amb més tranquil·litat, anant comentant la lectura amb tu però res més. Què et sembla? :-)

    ResponElimina
  11. Iupiiiii! :-))

    Val, no cal fer posts per capítols... a més que en té la tira perquè són molt curtets :-))
    Fem un sol post i l'anem comentant allí... això sí, cada vegada que posem un comentari comencem dient: "Vaig pel capítol tal" així si l'altre (o sigui, jo hehe) encara no hi ha arribat, encara no llegeix la resta del comentari per evitar spoilers :-))

    Quan tu tinguis el llibre i hagis llegit una mica fas el post per anar comentant i comences amb la primera impressió que et faci... jo et posaré un comentari i diré per on vaig i així ens anem alternant. Va bé així? :-))
    A més, jo segurament sí que faré ressenya al meu blog gran ;-))

    Ja tenia jo "mono" de Dickens! :-DDD
    Gràcies, MAC!!!

    ResponElimina
  12. Va perfecte tal com dius, alternant els comentaris i anant dient la nostra. :-))
    De seguida que tingui el llibre i me'n llegeixi alguna cosa, faig el post. ;-)
    I de gràcies res que ho faig ben de gust... que aquesta vegada ni has hagut de treure la pistola, eh? :-DDD

    ResponElimina
  13. Hehehe aquesta vegada ha estat un amable suggeriment :-DDD

    A veure si trobes la mateixa edició que jo, que és en català! ;-))

    ResponElimina
  14. I tant que et crec, MARCEL! ;-)
    És una edició relativament nova. De l'any passat. És molt interessant perquè es veu que aquest Pau Romeva va fer la traducció l'any 1929 per Proa (et sona?)... imagina, abans que en Carner les seves!! i ara el seu nét, que també és traductor i corrector (Joan Riba) l'ha revisat per mirar d'actualitzar-la una mica i corregir algunes cosetes. No t'animes a apuntar-t'hi ara? ;-))
    Tu ets lector ràpid, com en MAC... jo tinc un ritme molt més lent que vosaltres, així que ni que comencessis uns dies més tard a mi segur que m'atrapes i en MAC i tu acabaríeu abans que jo!! ;-))

    I jo em pregunto... No tindrà en Carner algun nét que vulgui revisar i adaptar les seves traduccions? ;-))

    M'ha fet gràcia la teva proposta de lectura silenciosa de Tom Sawyer ;-) A mi ja m'agrada, m'ho passo bé i és molt divertit anar comentant amb vosaltres... però, com vàrem dir, aquest ha de ser un blog tranquil, que sinó ens "atabalarem" amb tantes lectures compartides i havíem dit de fer EL HOBBIT (tinc curiositat per aquest llibre hehe)

    Com tenim el Hobbit, jo et proposo que, durant l'estiu fem aquest (quan tu vulguis, juliol o agost) i en MAC em sembla que també s'hi volia apuntar... i després, per allà l'octubre o així podríem fer Tom Sawyer.

    Abans que s'acabés l'any i, si algú més vol -i ara penso en l'ELFRI també- podríem fer Bleak House (qui vulgui en versió Casalot o qui vulgui en versió Casa Inhòspita) i haurem fet molta cosa!! :-)))

    ResponElimina
  15. Jo el vaig llegir fa molt temps. Em sembla una proposta importat per quan arribi l'estiu. Una abraçada.

    ResponElimina
  16. Hola, JORDICINE! :-) Així creus que hem fet una bona elecció... Què bé!!

    El llegirem en MAC i jo... i em fa molta il·lusió perquè jo sóc molt "dickensiana" però aquest, que és un dels més coneguts i -diguem-ne- "importants", tot i conèixer la història més o menys, no l'havia llegit (com tampoc he llegit David Copperfield... mmmm i vaig dient que sóc "dickensiana" hehehe)

    Espero que ens agradi força! :-))

    ResponElimina