dissabte, 13 d’octubre del 2012

Casa Inhòspita, Charles Dickens [III]

  • Capítols XVII - XXIV

Tal com va dir en MARCEL, en aquesta Casa inhòspita hi trobem moltes habitacions i molts personatges i ara, poc a poc, anem veient passadissos que poden unir entre elles algunes d'aquestes cambres.

El món de la noblesa, les persones més pobres de la societat, classes mitjanes... Tots tenen el seu paper en aquest enreixat que va teixint Charles Dickens.

Carey Mulligan en el paper d'Ada Claire
a la sèrie de la BBC de l'any 2005

Una de les coses que més m'agrada de l'estil en general d'aquesta obra és l'alternança en la narració dels capítols, cosa que permet viure algunes escenes de forma molt més personal (quan ens ho explica l'Esther) i altres, més "des de fora", quan és l'autor qui ens ho explica.

El Capítol XVII comença quan veiem que potser en Richard no estava tan convençut com semblava amb la idea de ser metge... i acaba amb la mort del Sr. Gridley... entremig una sèrie d'esdeveniments dels que podem anar parlant en els comentaris ;-)

6 comentaris:

  1. Sí, sí que pots parlar d'en GEORGE! :-)) Personatge que, per cert, m'agrada molt!

    I també tenim els Smallweed... oh, què malament em cau el vell!! Em fa pensar una mica en en FAGIN d'Oliver Twist, però invàlid... Bé, vull dir que tots dos són igual d'avars.

    Clar, l'ESTHER sempre fa el que és correcte, per això és una heroïna Dickensiana... llavors, les sorpreses més grans les trobem als capítols del narrador i aquesta alternança crea expectatives, no? :-))

    ResponElimina
  2. A mi també em sembla que els capítols del "món exterior" són més interessants que els de l'Esther. Potser si que hi són per crear expectatives però en certs moments demanaries que no t'en creessin tantes i que anessin més per feina. Em sap greu dir-ho però se m'està fent llarg aquest Dickens, cosa que amb els altres que he llegit no m'havia passat.

    Pel que fa als personatges, dir que en George sí que em cau bé, el trobo una "persona normal" si més no en comparació amb altres personatges més estereotipats com el mateix usurer Smallweed i alguns que ja vam comentar anteriorment.

    De totes maneres, el que he dit abans no vol dir que el llibre no m'agradi. Tinc ganes de saber com acabarà tot i com tot acabarà lligant. :-))

    ResponElimina
  3. Hehehe a mi també em va impressionar el petit dels Smalweed... i com va fer els comptes al "restaurant"... de cap, sabent exactament què havia pres cadascú i el preu de cada plat ;-)) en això es demostra l'educació que han rebut... tot cara als diners :-)

    Estic d'acord amb tots dos que la part de l'Esther es fa més lenta... De totes formes, hi ha alguna cosa, algunes escenes en els records de l'Esther que també són mooooolt sorprenents, no? :-DD

    Després torno, amb el llibre, i faig una mica de resum com l'altre dia per centrar ben bé la temàtica d'aquest bloc (hehehe MARCEL, a mi a vegades també em passa això de posar-ho amb "g")

    Em sap greu si no us agrada tant com els anteriors... però agraeixo moltíssim que ho digueu!! Jo vull saber de veritat què us sembla ;-))

    La idea és que aquests llibres s'editaven per entregues i, clar, sortien un cop al mes (o cada quinze dies) i la gent els estava esperant amb candeletes i els agradava que "s'allarguessin"... Com més personatges, més embolic i més misteri, millor... Però sí, sí, vosaltres dieu-me la veritat, eh? :-))

    Tornaré!! (vaig a tallar rodonetes de feltre per clauers) :-DD

    ResponElimina
  4. I tant que també hi ha sorpreses en la part de l'Esther, de fet en el capítol 44 que vaig llegir ahir en vaig tenir una de grossa que no m'esperava gens. ;-)
    No és que no m'agradi, el llibre, però si que se'm fa més pesat de llegir que els altres Dickens que havia llegit fins ara.

    A mi també m'anirà bé que vagis fent un resum als comentaris de cada bloc que així em servirà per recordar per on anem en cada moment que, com he dit, ja vaig uns 20 capítols per davant d'aquest bloc i em sembla que aquesta setmana ja acabaré tot el llibre.

    ResponElimina
  5. Tinc una idea!! :-)) Com ja tots anem més avançats, aquest vespre jo mateixa faré el post del IV bloc i, dins els comentaris, faré aquesta mena de resum del 3r. i 4t. tots junts.

    Llavors el bloc Vè el podria tornar a fer en Marcel per la setmana que ve, que segur ja hi haurà arribat (igual que tots) i així no anirem tan "desfassats" :-))

    Va bé? ;-)

    MARCEL, et sembla bé pel dilluns que ve fer el post del bloc 5è?

    Hehehe bloc que acaba, precisament, amb aquesta sorpresa que en MAC no s'esperava pas!! :-DDD

    ResponElimina
  6. Hahahaha veig que el capítol 22 us ha impactat!! :-DDD

    D'acord, accepto la teva contraproposta. El proper post pels blocs 4 i 5 (o sigui, dels capítols 25 al 44) però llavors no el puc posar avui perquè jo encara no he arribat al 44. Miro de posar-lo a finals de setmana i, llavors, al cap d'uns dies, tu fas el darrer bloc amb el VI i VII (capítols 45 al 67) ;-))

    O, potser, en faré un altre més petit entremig per situar una mica la cosa, per recordar el que diu aquest tercer bloc... i, a finals de setmana, IV i Vè ;-))

    ResponElimina