dijous, 2 de gener del 2014

Les aventures d'en Huckleberry Finn (Mark Twain) [Presentació]


Comencem les lectures compartides de 2014 amb "Les aventures d'en Huckleberry Finn" (Mark Twain - 1884), una novel·la d'aventures juvenils que explica els fets ocorreguts cronològicament just després del final de "Les aventures de Tom Sawyer" que ja vam llegir i comentar aquí mateix fa uns mesos.
Es tracta doncs d'una mena de continuació d'aquell llibre, tornarem a saber les coses que els passen al dos amics Tom i Huck, llegint una obra que es considera una de les Grans Novel·les Americanes i també l'obra mestra de Twain. En les seves pàgines, l'autor ens parla del racisme i la superstició cap als esclaus que tenien els estatunidencs del sud. Mark Twain escriu una sàtira sobre l'esclavisme que suposa per a ell un punt i apart respecte les seves obres anteriors, doncs inicia aquí una mirada pessimista sobre la humanitat que anirà creixent en els altres llibres d'aquest geni de la literatura universal, considerat per alguns el Dickens nord-americà.

La imatge que encapçala el post és un volum signat per l'autor de la primera edició del llibre publicada per l'editorial Charles L. Webster & Co que va fundar el mateix Twain. No cal que us digui que no és l'edició que llegiré jo, però m'ha semblat adient posar-la perquè he trobat la publicitat amb que es presentava aquest llibre i que val la pena llegir. És aquesta, amb la traducció a continuació:


L'últim llibre de Mark Twain
LES AVENTURES D'EN HUCKLEBERRY FINN
El company de Tom Sawyer

Cadascuna de les línies és fresca i nova. CAP frase d'aquest llibre ha aparegut mai impresa en qualsevol altra forma. Totes les il·lustracions són noves, i es van fer expressament per a aquest llibre amb grans despeses.

ESCRIT EN L'ESTIL MARK TWAIN DE SEMPRE

Aquest llibre és simplement irresistible, i així ho diu un autor de FAMA MUNDIAL i de GRAN AUTORITAT, que ha llegit el manuscrit: "És el llibre més brillant i més humorístic que Mark Twain ha escrit mai"

UN LLIBRE PER ALS JOVES I ELS VELLS,
ELS RICS I ELS POBRES

Una cura per la malenconia. Nou desenes parts dels nostres mals es deuen a una ment sobrepassada, a un cervell sobrecarregat o a imaginaris problemes que mai no arriben. Un llibre divertit és una panacea més agradable que les medecines i menys costosa que les factures dels metges.

UNA MINA D'HUMOR

Farcit d'incidents alarmants i fugides per un pèl. Amb 366 pàgines i 174 il·lustracions originals té gairebé UN CENTENAR MÉS de pàgines que "Les aventures de Tom Sawyer" i catorze il·lustracions més, amb millor impressió i més atractiva enquadernació, en canvi s'ofereix al mateix preu.

ES VEN NOMÉS PER SUBSCRIPCIÓ
Preu d'enquardenació en tela fina i vores llises ...... $ 2,75
Cuir estil Biblioteca, vores amb esquitxos ...... 3,25
"Half Morocco", vores estil marbre ....... 4,25
Nota: L'enquadernació en tela és en color blau o verd oliva.
S'enviarà en verd a menys que s'ordeni el contrari

PUBLICAT PER CHARLES L. WEBSTER & CO - NEW YORK CITY

Les persones que ens indiquin el seu nom a les pàgines en blanc d'aquest fullet informatiu es consideraran abonades a l'obra.
No es necessari cap pagament, fins el moment de lliurament del llibre.
No acceptem cap responsabilitat si, al rebre el llibre, aquest no és igual, en algun aspecte, a la descripció donada o als exemples mostrats.


No es pot negar que et venen ganes de llegir-lo. :-))
Nosaltres ho farem aquí. En el meu cas, ho faré a partir d'una versió per ebook d'una edició en espanyol on no he pogut trobar ni l'editorial ni el traductor. Ja veurem com anirà.
El que si he trobat és l'índex, i aquest ens diu que el llibre té 43 capítols prou curts per dividir la lectura en tres blocs d'una mica més de 100 pàgines cadascun:

1r. bloc - Capítols 1 a 16

2n. bloc - Capítols 17 a 28

3r. bloc - Capítols 29 a FINAL

Qui vol encarregar-se del post del primer bloc? :-))

13 comentaris:

  1. Aquest és un blog petit... força desconegut, silenciós... però que a mi m'encanta. M'agrada com "es va fent", sense presses, i com cadascú mira de trobar sempre alguna cosa bonica o curiosa per acompanyar les presentacions dels llibres, dels blocs de lectura...
    En aquest cas, aquest llibre que ens mostres, MAC, és una preciositat! T'imagines tenir-lo a les mans? Veure totes aquestes il·lustracions que se'ns anuncien i anar seguint la història tal com ho van fer els primers lectors? ;-)

    El que ja no sé si serà tan "bo" és la teva versió del llibre... ehem... M'han vingut al cap aquelles versions de l'Assassinat de Roger Ackroyd, totes diferents, amb i sense alguns capítols... :-DDD

    Bé, com tu llegeixes molt ràpid, si quan portis tres o quatre capítols veus que això no hi ha per on agafar-ho, sempre seràs a temps d'agafar-lo a la biblioteca :-DDD

    M'agafo el primer bloc, és clar!! ;-))))

    ResponElimina
  2. Tenir una joia com aquest llibre a les mans seria tot un luxe. :-)

    Tot el contrari, certament, que la versió que llegiré jo. De totes maneres, espero que no em passi allò que va passar amb l'ebook en anglès de "L'Assassinat de Roger Ackroyd" perquè l'opció d'anar a buscar-lo a la biblioteca no la tinc, allí només hi ha versions adaptades (a la secció d'idiomes o de lectura fàcil). :-(
    Creuem doncs els dits i ja veurem com va. Ho sabré a partir d'avui, aquesta nit començo la lectura ja que, per no avançar-me massa, he aprofitat els últims dies per llegir un dels llibres més curtets de la meva llista que no vas triar. Em refereixo a "Planilàndia" que, sigui dit de passada, em sembla que vas fer bé de no escollir. Diria que no t'hagués acabat d'agradat, és un pèl massa matemàtic. ;-DD

    És clar que t'agafes el primer bloc! :-DDD

    ResponElimina
  3. M'has fet riure amb això del PLANILÀNDIA ;-))

    Ostres, que "raru" això de la Biblioteca, que no tinguin un Huckleberry Finn com Déu mana... Que tinguis sort!! :-))

    Jo també començo avui, però és que els primers dies era a casa ma germana i allí no es pot treballar _DDD

    ResponElimina
  4. He esperat a començar la lectura abans de contestar-te i després de llegir els tres primers capítols (són molt curtets) he de dir que, almenys de moment, tot va bé.
    Ja he tornat a entrar en el món d'aquests nens del Mississippi, aquesta vegada de la mà d'en Huck,. M'ha semblat que tornava a reprendre el llibre de "Les aventures de Tom Sawyer", com si en comptes d'haver-lo acabat l'haguéssim deixat aparcat a mig llegir. :-))

    Espero que aquesta "bona sort" amb l'ebook segueixi fins al final del llibre, malgrat tot (i com que em vas posar una mica la por al cos ;-DD) m'he buscat una altra versió per tenir-la a la banqueta... per si de cas el titular es lesiona. ;-))

    ResponElimina
  5. Quina satisfacció trobar lectors tan aplicats...
    Així l'any us serà fàcil de passar, i us desitjo tota mena d'alegries mentre llegiu.
    ¿Ningú el llegeix en Kindle o similar?
    Salut sempre.

    ResponElimina
  6. OLGA: No exactament en un Kindle però jo sí que estic llegit aquest Mark Twain en format electrònic. Certament els lectors d'ebooks tenen avantatges i a mi no em fa res utilitzar-los però quan puc escollir prefereixo tenir el llibre de paper a les mans.
    Però sigui en un format o en un altre, el que sí és veritat és que ens agrada llegir i que compartint algunes d'aquestes lectures en aquest petit blog ens ho passem molt bé.

    ResponElimina
  7. MAC.- Sí, és cert, ràpidament entres en l'escenari i personatges... Tot i que a les primeres pàgines un parell de vegades em vaig despistar pensant que "narrava" en Tom i, no, clar, ara narra en Huck!! ;-))


    OLGA.- Jo sóc fan del llibre de paper cent per cent. (No sé si serà perquè no tinc ni un duro i, com que no m'ho puc comprar, prefereixo pensar que no m'agradaria però el cert és que el llibre de paper m'enamora) M'ho miro tot: la coberta, la textura del paper, el color, la tipografia... l'aroma que fa... ;-))

    ResponElimina
  8. Jo vaig pel capítol 22, ASSUMPTA, i força enganxat a aquestes aventures fluvials que ens explica Mark Twain. :-)

    ResponElimina
  9. Ahir vaig acabar el llibre, no en dic res que ja en parlarem quan toqui. :-)

    ResponElimina
  10. Ai, MAC, benvolgut amic. Vaig començar a un ritme molt bo pel que jo llegeixo normalment, però successius "atacs" o brots o com es digui de dolor artrític m'estan deixant fora de joc. Ni agafo el llibre... i mira que m'estava enganxant bé! :-)

    Aquesta tarda em trobo una mica millor, a veure si llegeixo uns capitolets ;-))

    ResponElimina
  11. Em sap molt greu que el dolor no et deixi llegir perquè aquest llibre, com ja ens va passar amb el Tom Sawyer i com tu bé dius, és dels que enganxa i és molt fàcil de llegir. Tot i així, i com sempre et dic, no hi pateixis gens i ves fent al ritme que puguis sense forçar la màquina, que aquí no ens fa còrrer ningú. :-)

    ResponElimina
  12. Doncs mira, avui m'he animat i he arribat al capítol XVIè. A veure si en faig un post, ni que sigui curt, que ja comentarem més "dins" ;-)))

    Gràcies per la paciència!! ;-))

    ResponElimina