dimecres, 12 de setembre del 2012

Comencem la lectura de Bleak house!


Per fi!! Per fi comencem a llegir aquesta fantàstica obra de Dickens! Som molt afortunats perquè la podem llegir en català (cosa que, desgraciadament, no passa amb totes les novel·les del gran autor anglès, per vergonya de les editorials catalanes) i, a més, podem triar entre dues versions, les dues molt bones segons m'ha comentat una persona que hi entén molt. Jo n'he llegit una i ara llegiré l'altra. Serà com una re-lectura, "però diferent".

- Fins ara teniem "
El Casalot", en traducció de Xavier Pàmies. Era una edició que costava un ronyó i part de l'altre, però darrerament ha sortit a Labutxaca i resulta molt més econòmica (surt per menys d'una tercera part del que costava en edició de tapa dura). Té 1.118 pàgines.

- I ara també tenim "Casa Inhòspita", en traducció de Josep Tebé, que ha estat publicant VilaWeb, de forma totalment gratuïta, gràcies al permís de la família de Josep Tebé, en fascicles setmanals. Són 764 fulls al pdf.

El llibre consta de 67 capítols i la veritat és que no sabia com dividir-ho, però bé, finalment proposaria fer els següents blocs:

1.- Capítols 1 al 8
2.- Capítols 9 al 16
3.- Capítols 17 al 24
4.- Capítols 25 al 34
5.- Capítols 35 al 44
6.- Capítols 45 al 54
7.- Capítols 55 al 67


Comencem demà dijous, dia 13 de setembre. Jo mateixa ja faré el primer bloc tan bon punt hagi llegit els primers vuit capítols. Si hi ha algun voluntari per fer el segon bloc, doncs ja ho pot dir.

Recordeu que al post és millor no dir massa cosa sobre l'argument, però que als comentaris hi podem posar tots els "spoilers" que vulguem :-)


Crec que gaudirem moltíssim d'aquesta lectura. Al menys així ho espero!! :-)

6 comentaris:

  1. Que tingueu un molt bon inici de lectura.
    Com et vaig dir, tinc unes "gestions" en marxa per aconseguir el llibre i quan m'arribi, m'hi afegiré. Espero ser-hi a temps, però ara ja no depèn de mi. :-))

    ResponElimina
  2. Sí que hi seràs a temps, MAC, ja veuràs que nosaltres anirem a un ritme lent, no pateixis... L'has de llegir per poder comprovar les grans... ehem... similituds amb la teva versió!!! :-DDD

    ResponElimina
  3. Sense dir res més, MARCEL, que jo al principi vull anar una mica poc a poc, que en MAC té el llibre encarregat a la biblio i li tardarà encara uns cinc o sis dies... però només una pregunta: T'està agradant? ;-)))

    Jo sabia que començaves el llibre perquè aquest any tindràs poc temps i aixi agafaves una mica d'avantatge (es diu així en català? aisss sempre aquests dubtes que em torturen!! estimada llengua catalana meva del meu cor!)

    ResponElimina
  4. Assumpta no sé si podré .....ni que sigui fent trampa i llegint-me només els capítols que em toquin...no puc prometre res ara estic colgada de feina!

    ResponElimina
  5. MARCEL.- Iupiiiiiiiii :-)))


    ELFRI.- No pateixis, maca... Des de que vas explicar que no et van dir les assignatures fins fa quatre dies que et dispenso de tot allò que sigui necessari perquè no vagis més de bòlit :-))

    ResponElimina
  6. Casa desolada o El casalot, és una meravella. Sempre Dickens!

    T'esperem amb grans esperances i temps difícils al nostre particular club Picwick bogarder...vine...

    ResponElimina