dimecres, 20 de juny del 2012

Emili Teixidor

Ahir, als 78 anys d'edat, ens va deixar l'escriptor Emili Teixidor. No en faré ara una biografia, la xarxa en va plena i fins i tot la Viquipèdia ja està actualitzada amb la data d'ahir. 

Us volia preguntar, només, quins llibres heu llegit d'ell, i quina opinió en teniu. La veritat és que jo no he llegit (encara?) Pa Negre, però de petita havia llegit L'ocell de foc, i alguns de la Formiga Piga. Tots del Vaixell de Vapor (la meva sèrie de capçalera dels 6 als 14 anys!). 

I res, estava pensant en alguna cosa com llegir Pa Negre a l'estiu (tot i que moltes coses vull llegir jo aquest estiu...), i us anava a proposar d'agafar-lo, també. Però segur que ja l'heu llegit! Així doncs, què us semblaria que cadascú llegís alguna cosa seva aquest estiu? Cadascú que triï el que vulgui, i després que ho expliqui una mica.

Ja, ja,... ja sé que d'aquí un any tindrem homenatge de la catosfera a Emili Teixidor! Però és que ara em ve de gust llegir-ne alguna cosa! De fet, potser rellegeixo L'ocell de foc i prou... (Quina mania és aquesta de voler llegir un autor un cop és mort?). 

Doncs au, ja direu què fem!

8 comentaris:

  1. A la meva biblioteca tinc de l'Emili Teixidor (i per tant m'he llegit) PA NEGRE, EL LLIBRE DE LES MOSQUES i SIC TRANSIT, GLORIA SWANSON. No em faria res rellegir-ne algun o potser anar a buscar-ne algun altre a la biblioteca.
    Jo si que m'hi apunto que sempre està bé llegir literatura catalana (i no cal esperar que l'autor es mori ;-D). Ho podem fer però, com ja dius, deixant-ho més lliure al ritme de cadascú que a mi no m'agrada tenir massa llibres "en espera". :-)

    ResponElimina
  2. Doncs mireu, la veritat és que he de confessar que NO he llegit res d'Emili Teixidor i crec que aquest post podria ser una bona excusa per fer-ho ;-))

    Ara en MAC i jo estem acabant l'OLIVER TWIST, després (comencem ja seguit) amb en MARCEL (que ho va proposar ell, però ho ha d'acabar de confirmar) farem EL HOBBIT :-)

    I, després, havíem pensat deixar l'estiu perquè cadascú anés al seu aire... Doncs bé, durant l'estiu, jo em comprometo a buscar a la Biblio algun llibre d'Emili Teixidor, en MAC diu que també ho farà, en MARCEL suposo que també (si hi ha tot l'estiu per triar el moment que ens vagi millor) i l'ELFRI potser també :-))

    Llavors, el setembre, podem fer una mena de "posada en comú", així, com tu dius, YÁIZA, que cadascú expliqui una mica el seu. A mi em sembla una idea excel·lent.

    Jo ja ho he decidit, em trio "L'OCELL DE FOC", per la col·lecció a la que pertany, ja imagino que deu ser una novel·la "apta per a tots els públics" (disculpeu, ja sé que sóc una mica complicada, però bé... sóc així hehe) ;-)) a més, he llegit en diagonal una mica d'info ara mateix, per veure de què va i crec que em pot agradar força!! :-)))

    ResponElimina
  3. ostres doncs em sap greu però no recordo haver llegit cap llibre d'ell, articles a la premsa sí ...ui Assumpta és que si em poso a llegir llibres nous la llarga llarga llista que tinc encara per estrenar protestaran i amb raó!

    ResponElimina
  4. Hehehe no pateixis, ELFRI!!! A l'estiu jo també vull anar agafant de la llista de pendents, perquè no em facin un "motí" :-DDD

    ResponElimina
  5. Hola, es pot passar? Amb el vostre permís, hi fico cullerada. Jo us recomanaria el darrer llibre de l'Emili Teixidor, Els convidats. És una mica una tornada al món de Pa negre, en l'escenari rural de després de la guerra, amb el "cop d'estat cultural" que ens venia a adoctrinar. L'autor va saber fer-me viure la història de tal manera que vaig sentir tristesa quan es va acabar el llibre.
    I aquest estiu llegiré El llibre de les mosques, de l'any 2000, que tinc a casa i que per força ja he d'haver llegit però que sóc incapaç de recordar.
    Una abraçada a tothom!

    ResponElimina
  6. Endavant, endavant, pasa GALIONAR!! ;-))

    Jo, com no n'he llegit cap, potser començaré pels més senzillets, però per aquí hi ha gent que ja n'ha llegit bastants, així que les recomanacions sempre són molt benvingudes! ;-))

    ResponElimina
  7. Com que la lectura del HÒBBIT s'ha retardat una mica he començat a llegir SIC TRANSIT, GLORIA SWANSON que era el que feia més temps que no havia obert. Tant que ja no recordava que són una sèrie de relats. :-))
    Estic interessat també en llegir ELS CONVIDATS que recomana Galionar, això del "cop d'estat cultural" que es va produir a Catalunya després de la guerra és un tema que s'ha de tenir força present per entendre com han anat moltes coses després.

    ResponElimina
  8. Sí, jo avui començaré "Invasió subtil i altres contes" d'en Pere Calders... Em fa il·lusió! Ja he llegit un llibre de contes d'en Calders (Aquí descansa Nevares) i em va agradar molt :-))

    ResponElimina