diumenge, 9 de setembre del 2012

Casa Inhòspita, de Charles Dickens... Ja la tenim tota!



Això s'acaba!
Aquí tenim l'últim fascicle!!

VilaWeb els ha anat publicant, de forma gratuita, gràcies a l'autorització de la família de Josep Tebé, que en va fer aquesta traducció al català. Moltes... moltíssimes gràcies!!

Aviat començarem la lectura conjunta! :-)




I amb aquests fotogrames de la sèrie de la BBC sobre l'obra, veurem com s'ho fa en McABEU per finalitzar la seva "novel·la paral·lela" ;-)

9 comentaris:

  1. Doncs l'últim fascicle al sac!!
    Gràcies per la teva constància de posar-nos-els a l'abast cada diumenge. :-))

    I ara...
    EL CASALOT PARAL·LEL (Capítol Final)
    Per fi, doncs, s'ha arreglat tot. El notari i la seva ajudant (Foto 1) han trobat els documents necessaris (Foto 2) que desactiven el complot que s'havia preparat contra la noia pèl-roja (ara castanya) i el jove advocat d'aquesta ha de còrrer (Foto 3) per entregar-los perquè, pensant que ningú l'estimava, la noia pèl-roja (ara castanya) volia fugir i ja era a la cua (Foto 4) per embarcar-se amb destí a Austràlia amb intenció de començar una nova vida. Per sort, l'advocat arriba a temps i la noia pèl-roja (ara castanya) torna al Casalot. Allí, tothom és feliç per aquesta tornada i el servei abandona la vaga per preparar un sopar de gala on l'amo del Casalot explica que va fer-se passar per mort per descobrir les verdaderes intencions de la seva segona dona respecte la seva filla il·legítima quan ell faltés. No cal dir que aquestes "verdaderes intencions" l'han decebut i per tant es veu obligat a separar-se de la dona morena i, a més, l'envia a Austràlia aprofitant el bitllet de la fillastra. Tot un disgust que ha envellit molt l'amo del Casalot (tant que no sembla el mateix de les fotos de les entregues anteriors) però que l'alleuja interiorment i el permet alçar la copa (Foto 5) per desitjar que la vida al Casalot amb la seva filla sigui molt feliç a partir d'ara. FI :-DD

    ResponElimina
  2. uauuuu! ja tenim sencera la casa inhòspita!!!!! quina emoció!

    ResponElimina
  3. La veritat es que jo creia que quedaven dos lliuraments, un avui i l'altre l'onze de setembre (com deien que acabaven per la Diada...) així que m'he quedat molt parada quan he vist que avui ja era el darrer... Parada i contenta... JA LA TENIM TOTAAAA!! :-)))


    Com ho fem? :-))

    Dimecres que ve faré un post de distribució de "blocs" per capítols... i a veure què us sembla :-))

    ResponElimina
  4. MAC... ehem... tu, quan comencis a llegir... ehem... vigila que no et facis un embolic amb els personatges... hehehe

    Jo no dic res més :-DDDD

    (Va, sí, diré una cosa... només una coseta... No surt cap Notari!!) ;-)))

    ResponElimina
  5. Diria més coses... però... no, no... no vull donar pistes :-DDD

    ResponElimina
  6. No hi surt cap notari?????. Ara m'has deixat parat!!! :-DDD

    Per cert, si vols començar de seguida la lectura no sé si podré apuntar-m'hi. Acabo de mirar el catàleg de biblioteques i a cap de les que tinc a prop de casa tenen disponible "El Casalot". :-(

    ResponElimina
  7. MAC, Hahahahaha... calla, calla, que em fas venir temptacions d'explicar coses... Quan haguem acabat compararem amb la teva versió :-DDD

    Sense tu no comencem!! Tu dones molta vida a les lectures compartides i després ja farem Els germans Karamazov sense tu, així que en aquesta em faria il·lusió que hi fossis :-))

    Tres solucions:

    1.- Esperem a que estigui disponible a les biblioteques :-)

    2.- Te'l compres en la versió de "Labutxaca" (jo, ja veus, disposant de les teves inversions hehehe) però és que val la pena! A mi em va costar (bé, als Reis de l'Orient el gener del 2010, vull dir) uns 41 o 42 Eurus i ara, la mateixa, igualeta, d'en Xavier Pàmies, l'ha tret Labutxaca per uns 12 Eurus. I et garanteixo que els "clàssics" de Labutxaca són molt bons, jo hi he llegit Jane Eyre i Oliver Twist i la lletra està força bé de mida, estan ben enquadernats... :-))

    3.- Et llegeixes la versió de Josep Tebé, que és la que llegiré jo i la que hem anat guardant cada setmana :-)

    ResponElimina
  8. Voliem acabar l'11 però aquesta Diada ja serà prou especial com per sumar-hi un Dickens ;)

    Tot i així, diumenge vinent hi haurà una sorpresa final en forma de portada.

    ...

    ResponElimina
  9. Ostres, UNKNOWN, m'has fet pensar en el Capitan Hawdon!! ;-)))

    Doncs esperaré la sorpresa amb il·lusió! Moltes gràcies!! ;-)))

    ResponElimina