dissabte, 1 de desembre de 2012

Casa Inhòspita, Charles Dickens [VII-b]

 • Capítols LVI a LVIII

Alun Armstrong en el paper del Sr. Bucket
a la sèrie de la BBC de l'any 2005

Aquests han estat uns capítols que viscut com a molt reals... Quan, de nit, van a despertar l’Esther perquè acompanyi l’inspector Bucket, amb la idea que si trobessin Lady Dedlock, davant la seva filla no voldria fer cap bestiesa, vaig començar a sentir el fred que feia, la humitat de la nit... El despertar-se de cop i, sense ser encara conscient de la situació al cent per cent, entrar en un cotxe de cavalls i anar fent quilòmetres... fang, aiguaneu, aturades, preguntes, fred, més aturades, vent glaçat...


Capítol LVI.- És un capítol breu, dedicat al trist moment en que troben Sir Leicester Dedlock després de l'embòlia que ha patit. La seva decisió ràpida i sense dubtar-ho ni un segon de demanar que trobin Lady Dedlock doncs el seu amor és molt més fort que tota la hipocresia de l'època. Compromís de l'Inspector Bucket de fer tot el possible per tornar amb ella.


Capítol LVII.- Recordem una vegada més que aquest és un llibre que es va publicar per entregues durant un temps molt llarg. Aquestes novel·les també s'anaven escrivint "sobre la marxa" i, moltes vegades, l'escriptor podia guiar-se una mica per la reacció que tenia el públic. I, en aquest cas, suposo que el públic deuria gaudir d'allò més amb una història en la que, sense desviar-se mai, del guió central, anem trobant coses ben diverses, i és que ara entrem ben bé en el que seria una típica novel·la de detectius on l'inspector Bucket és el protagonista.
Home extraordinàriament intel·ligent, doncs el veiem capaç d'adaptar-se a situacions ben diferents per apropar-se a les persones a les que vol investigar, conèixer, preguntar...
I fred... Molt de fred. Tan ben descrit, tan meravellosament narrat que sembla que t'hi trobis: El riu, gent que s'hi tira... posades, canvis de cavalls, cansament... Amunt i avall.
Entre tota la investigació, el desemmascarament del Sr. Skimpole per part d'en Bucket i el descobriment de la seva personalitat aprofitada i egoista, em va agradar...


Capítol LVIII.- Amb l'Inspector i l'Esther anem seguin pistes, preguntant... Tornem a vells personatges que poden saber o no saber coses. A la mansió, el baronet es sent només reconfortat quan té al costat la presència de la seva vella majordoma i el seu fill George, que ara és allí... i va patint, controlant el temps...

3 comentaris:

 1. Hola darrerament com hauràs pogut comprovar no em queda gaire temps per a fer el que m'agrada, llegir per plaer, llegir-vos, escriure....no he estat gaire al cas per que quan tingui temps me la vull llegir!

  ResponElimina
 2. A mi em va agradar especialment aquest part de novel·la de detectius.
  La "cursa" darrere de Lady Dedlock, buscant indicis i seguint les pistes està molt ben descrita, com dius, i et fa patir a veure si la troben abans d'un desenllaç que ja intueixes que serà tràgic.

  ResponElimina
 3. ELFRI, No pateixis, guapa, tu t'has d'organitzar com et vagi millor i, quan tinguis temps per llegir el llibre, llavors pots anar repassant els comentaris ;-))


  MAC i MARCEL, Ei!! Què contenta em fa que us hagi agradat aquesta part del llibre ;-) Aquesta obra és com "moltes en una", té tantes vessants diferents i tracta tants temes, i de tots se'n surt bé, que sí, jo també crec que Dickens és un crack ;-))

  Especial MARCEL (en MAC ja l'ha vist hehe) mira això ;-))

  ResponElimina