dimecres, 4 d’abril del 2012

El meu procés del procés ....

Hola , no sé com avui entre tanta pluja i humitat no he gosat rebuscar el vell exemplar de l'any de la picor que tinc o dec tenir del Procés ....i en lloc d'això he anat a l'Abacus i m'he comprat un exemplar reeditat el 2011 amb traducció de Feliu Formosa , en castellà malauradament, o sigui que me'l rellegiré....fa trenta anys o més que me'l vaig llegir i la memòria, que la tinc molt bona, no m'arriba a tant...
Bé, crec que en Kafka precisament ens vol transmetre l'absurd, l'absurd d'estar detingut i processat, sense explicació racional, sense motiu aparent, sembla ser que el Procés el va escriure cap al 1914 i tres anys més tard el va revisar altre cop...l'obra no va ser acabada...vull assenyalar la curiositat que la primera guerra mundial va transcorre entre 194 i 1918...bé fins que no em posi a fons no puc dir res més per ara...disculpeu les meves sortides kafkianes i per la tangent...
Ah i les entrades que heu escrit les he trobat molt bones!

6 comentaris:

  1. Mira que bé! Aprofito aquest post no-spoiler de l'Elfreelang per comentar el meu procés amb El Proceso...

    Uuuf... vaig fatal. Fa un parell de dies que estic estancada. El tercer capítol (La primera investigación) em té una mica... fastiguejada. Ja ho veieu.

    Per la resta, no he llegit els comentaris que heu fet respecte el segon bloc, quan l'hagi passat ja m'ho miraré.

    I per cert, no sé vosaltres, però jo no m'estic llegint les notes del darrere. Vaig començar a fer-ho, però són tan llargues que em fraccionaven massa la lectura. Vaig pensar que ho faria al final de cada capítol, però tampoc no ho estic fent. Aquestes coses... sempre m'acaben fent mandra!

    Vosaltres com ho porteu?

    ResponElimina
  2. Situació kafkiana!! Estic al·lucinant!!

    Blogger darrerament fa tantes tonteries que ja no sé què pensar, però aquesta és massa!

    ELFRI, he tingut coneixement d'aquest post teu perquè m'ha arribat el comentari de la YÁIZA al correu... doncs quan he volgut entrar al blog per llegir el post, el post no hi era!!

    Ho he provat tres vegades (amb el Chrome) i res... Seguia sortint com a darrer post publicat el meu d'ahir... Mig espantada per aquesta situació tan rara, he entrat amb Firefox i ja m'ha sortit el teu post! :-))

    Bé doncs, em fa molta gràcia pensar que t'has tornat a comprar el llibre per poder-lo rellegir!! Això sí que és afició!! :-))

    En quant al que diu la YÁIZA, a mi també em va passar una mica, però ja ho he superat. Ara me'l vaig llegint poc a poc, intentant analitzar el que passa, li busco alguna explicació psicològica i mira, em resulta un exercici força interessant. En quant a les notes... clar, la meva edició és diferent, potser les notes són més curtes, però jo sí que les vaig llegint totes... Va!! Ànim!! :-))

    ResponElimina
  3. Completament d'acord amb l'Elfreelang quan diu que "Kafka precisament ens vol transmetre l'absurd, l'absurd d'estar detingut i processat, sense explicació racional, sense motiu aparent..., i jo hi afegiria que no només ho vol sinó que fins i tot ho aconsegueix. No sé si ja us ho havia dit que em sembla un llibre ben estrany. ;-D

    Així que entenc perfectament el que li passa a la Yáiza perquè a mi també em va passar. I parlo en passat perquè, com l'Assumpta, també ho he superat clar que jo he utilitzat el mètode contrari al d'ella. No intento buscar cap explicació psicològica al que li passa i a com actua Josef K., simplement deixo que li passi i vaig llegint. :-))

    Ah!, i la meva versió no té notes al marge... tot això que m'estalvio.

    ResponElimina
  4. Sí, jo vaig dir des del primer capítol que el llibre em semblava "raru, raru, raru"... Ahir no vaig poder llegir res de res (sembla mentida, per fer quinze nines de res, la de hores i hores i "nerrrrvis" que em porten), però avui penso fer una bona estona de lectura, així que anirem avançant, a veure si descobreixo algun altre missatge ocult en les desventures d'en Josef K. :-))

    ResponElimina
  5. Assumpta jo sempre faig servir firefox igual és per això, o potser és Josef K i el seu estrany procés que t'impedia llegir el meu..jejeje no creguis ....no cal cercar explicacions tampoc, Franz sabia de lleis, era jueu, jo crec que si et quedes amb l'absurd , amb la pèrdua de drets i la sens raó retrata l'època actual...lleis sense cap ni peus que fan de tothom sospitós....mentre uns titelles, com els que detenen a K, en realitat estan a les ordres d'algú sense cara ni ànima: les finaces, els mercats, creiem que fem la nostra vida normal però estem tots detinguts, apressat i esperant el judici

    ResponElimina
  6. Hola, ELFRI, en teoria no hauria de tenir res a veure, perquè jo sempre vaig amb el Chrome i bé puc entrar tranquil·lament al teu blog sempre :-)
    Són "tonteries" de Blogger, que aquests dies en fa moltes. No us ha passat entrar a algun blog i que posi que hi ha cinc o sis comentaris i trobar-lo buit? i haver de tornar a carregar perquè apareguin aquests comentaris? A mi fa quatre o cinc dies que em fa coses així...

    Ara mateix, per exemple, he entrat amb el Chrome i el teu post el veig perfectament :-)

    En fi, que he estat llegint una mica. Vaig més o menys per la meitat del tercer bloc de lectura, el que ens comentarà en MAC i puc dir que avui he tornat a trobar GENIALITATS...

    No puc dir res més, perquè potser demà tornaré a trobar algun fragment que em resulti una mica decebedor, però tota una part de com funciona el sistema judicial és una passada, una autèntica passada... Ja ho comentaré amb tots els spoilers corresponents al post que faci en MAC ;-))

    ResponElimina