diumenge, 19 d’agost del 2012

Divuitè capítol de Casa inhòspita, de Charles Dickens

I aquí tenim el divuitè capítol de Bleak House, de Charles Dickens, en traducció al català de Josep Tebé (Casa inhòspita) que cada setmana ens ofereix VilaWeb de forma totalment gratuïta.

Segueixo posant –de forma aleatòria- diferents fotogrames de la sèrie que la BBC va fer sobre aquesta magnífica obra, així us entrarà curiositat per llegir el llibre. Per cert, que en
McAbeu, que no ha llegit el llibre i no coneix l'argument, tan sols a partir de les imatges que vaig posant està fent una mena d'història paral·lela que podeu trobar als comentaris. No us la perdeu!




5 comentaris:

  1. Ja m'he baixat el capítol d'aquesta setmana. Gràcies!!

    En quant a la història paral·lela, només és una "tonteria" d'aquestes que, de tant en tant, fem els blogaires per divertir-nos. Però, ja que la vam començar, doncs que no sigui dit:

    (CONTINUA DE LA SETMANA PASSADA)
    La noia pèl-roja (que ha passat per la perruqueria i per això ara porta els cabells castanys, es nota que ja es comença a gastar els diners de l'herència abans de rebre-la) no pot evitar explicar a la seva millor amiga que aviat serà la mestressa del Casalot. L'amiga es mor d'enveja i per això, amb posat de bona amiga que fa un favor, li diu: "Em sembla que vens la pell de l'ós abans de caçar-lo" i és que ha sentit rumors del complot que es prepara. (Foto 1)
    Al mateix temps, el notari (al que si que li convindria passar per la perruqueria - Foto 2) rep el testament falsificat i el comença a examinar (Foto 3). Totes les esperances de que funcioni o no el complot de la madrastra estan posades en el resultat d'aquest examen, per això la dona morena no pot evitar que li caiguin les llàgrimes (foto 4), són els nervis... (continuarà) :-DDD

    ResponElimina
  2. Ets un sol Assumpta! l'agafo ipso facto el nou fascicle!

    ResponElimina
  3. Hehehehe MAC, a tu et semblarà una "tonteria", però a mi em fa molta gràcia i cada setmana ho espero per veure com "te'n surts"... perquè la veritat és que aquesta vegada t'ho he posat difícil, eh? Amb aquesta amiga, el notari... la dona morena plorant dels nervis... :-DDD
    Aquí, al final, qui hi sortirà guanyant són els perruquers, ja ho veig!! :-DDD

    La setmana que ve, més difícil encara... Repetirem personatges però amb diferents expressions? sortirà algú nou? Què farà la noia pèl-roja-castanya? Hi haurà nous documents? Alguna imatge que provocarà un canvi radical al curs de la història? ;-)))

    Bé, plego per ara, que vaig a Missa de 12 i he de llegir la Primera Lectura ;-))


    ELFRI, tu sí que ets un sol, guapa!! ;-)))

    ResponElimina
  4. La BBC té unes sèries extraordinàries. Molt bon enllaç.

    ResponElimina
  5. Hola, ESTONETES! Una amiga meva, anglesa, té els DVDs d'aquesta sèrie i me'ls va deixar... L'hem vista tota... en anglès i sense subtítols!!... ehem... sort que tant el meu marit com jo ens havíem llegit el llibre en català (trampa hehe), en la traducció d'en Pàmies -El casalot- i la vàrem poder seguir.

    Tot i així, com hi va haver força detalls que se'ns van escapar, ara l'estem tornant a mirar amb els subtítols (també en anglès) i, això sí... finalment jo em penso tornar a llegir tota l'obra en català, en aquesta ocasió en la traducció de Josep Tebé -Casa Inhòspita- que és la que, setmana rere setmana, ens regala VilaWeb i que em fa molta, molta il·lusió :-))

    Per cert, la mateixa amiga m'ha dit que després em deixarà els DVDs de Jane Eyre!! Uaaaaau! ;-)))

    ResponElimina