divendres, 27 d’abril del 2012

Llegir Dickens en català... fascicle a fascicle...



Ahir vaig trobar un comentari al meu blog "gran", al post Homenatge Dickens 2012, on es comunicava una cosa que potser us resulti atractiva i interessant.

"Bleak house", una de les obres més maques de Dickens, en "fascicles" setmanals a VilaWeb. Descàrrega absolutament gratuïta.

És una obra que jo ha he llegit en traducció de Xavier Pàmies (amb el nom d'El Casalot) però que no em fa res (al contrari!!) rellegir en una nova traducció, també en la nostra llengua! Dues traduccions diferents al català d'una obra de Dickens és un luxe impressionant! :-)

L'enllaç per anar baixant els diferents capítols és AQUEST.

8 comentaris:

  1. Ep, gràcies per la informació. Realment és una bona oportunitat de fer-se amb tot un clàssic i en català. :-))

    ResponElimina
  2. Oi que sí, MAC? :-))

    Després, al cap d'una estona d'haver-ho posat he pensat que igual creieu que era una invitació "indirecta" a fer la lectura conjunta... i noooo!! :-))

    Ja vàrem dir que ara a descansar una miqueta... Però ja que em van deixar el missatge, m'ha fet gràcia posar-lo aquí per si a algú li interessa. La veritat és que el llibre a mi em va agradar moltíssim. Jo el vaig llegir en traducció de Xavier Pàmies, que va ser una recomanació que em va fer en Puigmalet al meu blog.
    Però tan escassos que anem de traduccions de Dickens al català i tenir alguna obra en que en podem tenir dos, ho trobo fantàstic!!

    També ha sortit aquest Sant Jordi una nova traducció de Pickwick al català, que fins ara només hi havia la d'en Josep Carner, que té un català una mica "difícil"...

    La llàstima és que hi ha alguns títols que mai s'han traduït a la nostra llengua (com Little Dorrit, per exemple) o altres que sí ho han estat i el llibre es troba descatalogat, com va passar amb "Una història de dues ciutats", que molts el vàrem treure de la Biblioteca, la mateixa traducció!

    En fi, a veure si les coses comencen a anar a millor ;-))

    ResponElimina
  3. El llegiràs, ELFRI? :-))

    A mi em va agradar tant!!... Això de llegir de pantalla ens pot cansar una mica, no és el mateix que tenir el llibre a les mans... però és un gran regal que ens fa VilaWeb i crec que ho hem d'intentar... i se n'hauria de fer ressò :-))

    ResponElimina
  4. Ostres, és una idea excel.lent.
    I en Dickens, como tants d'altres publicaven així, per fascicles.
    Doncs resulta atractiva i interessant, sí.

    ResponElimina
  5. I m'ho podré posar a l'ebooook!? =D

    ResponElimina
  6. IGOR.- Exactament! ;-))
    Gairebé seria com recuperar l'esperit de la seva publicació original!!
    Jo ho he trobat també molt interessant! :-))


    YÁIZA.- Doncs no sé com funcionen els eBooks, ho he de confessar, però sé que hi ha gent que s'hi posa apunts per estudiar i coses així, per tant suposo que no tindries cap problema per fer-ho!! :-DD

    ResponElimina
  7. T'entenc perfectament, MARCEL, a mi també em costa moltíssim llegir de pantalla pàgines seguides... No sé si podria entrar en la història igual que quan llegeixo en paper, que em puc centrar força i "ho visc" :-)

    Ei, he vist que tens LUCES DE BOHEMIA pendent de ressenyar! com que ara jo no puc comprar llibres, he de tirar de biblioteca, llibres deixats o clàssics de sempre que corren per casa i he anat a mirar i aquest el tinc! :-) (Em sembla que de quan en Josep Lluís estudiava, potser COU hehehe... fa la tira d'anys!)

    Quan creus que faràs la ressenya? És que si esperes una mica, el llegiré i així podré opinar :-)

    El problema és que jo no el podria començar fins el dia 8 o 9 (que calculo que acabaré el que estic llegint ara) Ja em diràs quelcom, o alguna cosa :-DDD

    ResponElimina